The Most Remote Restaurant in the World
I et af de fjerneste hjørner i verden ligger bygden Ilimanaq. Den lille bygd med knap 50 indbyggere er en af de ældste i Grønland, og uden omkringliggende veje er den eneste måde, man kan komme frem med båd gennem Ilulissat Isfjord. Her på den yderste kant af verden mellem nogle af de største isfjelde åbner en gourmetrestaurant i særklasse, når den færøske restaurant Koks med stjernekokken Poul Andrias Ziska i spidsen begiver sig mod nord. Men udfordringerne står snart i kø. For hvad gør man, når der ikke er et køkken med blot 11 dage til åbning af restauranten? Råvarerne til den 22-retters menu viser sig også at være svære at skaffe og troen på det ambitiøse projekt begynder så småt at smuldre for dem alle, mens de lokale spændt følger med. For kan man overhovedet bygge bro mellem et internationalt, kommercielt foretagende og det traditionsrige liv i et lille fiskersamfund?
Sendt på Viaplay 1. juni 2023
Director: Ole Juncker
Producer: Mette Heide
Editor: Lars Juul
DoP: Henrik Bohn Ipsen
Sound design & mix: Lars Halvorsen
Composer: Silas Hite & Jonas Colstrup
Animator: Rune Søgaard
Grade: Christian Schwanenflügel
Online: LumaFilm
Graphics: Paul Wilson
Technical coordinator: Jacob Utzon
Production manager: Luna Jansen
Consultant: Janus Billeskov
Viaplay Executive Producers: Nicole Horanyi & Sine Skibsholt