Mit livs konfirmation


 

Mit livs konfirmation (2018)

Fem meget forskellige unge har valgt at blive konfirmeret, og det betyder masser af forberedelse for alle. Der er tøjkøb, invitationer og borddækning – men er det mor og far, der bestemmer? Der er også nervøsitet og vild spændng, for det er en dag, man kun får én af i sit liv!  

Konfirmationen giver også mulighed for at standse op og kigge tilbage på livet indtil nu. De fem konfirmander har alle masser af tanker om de store trosspørgsmål, men i høj grad også om både livsværdier, relationer og barndom. På den måde er ”Mit livs konfirmation” et meget personligt portræt af fem unge i meget forskellige miljøer i dagens Danmark. 

Det er vidt forskelligt, hvad der fylder for de fem unge. For Mike fra Fyn er det fx afgørende at hans far, som netop er løsladt fra fængslet, kan være med på den store dag. Hos Isak i Helsingør sætter konfirmationen tanker igang om forholdet til de to mødre og om at stå ved den, man er, mens Cecilie fra Strandby i Nordjylland synes, det er vigtig at holde én fest, selvom forældrene er skilt. 

For hele famlien er konfirmationsdagen fuld af følelser og betydning. Det er en dag, hvor alle trods forskelligheder har det til fælles, at kærligheden mellem generationer er i centrum. 

 

Instruktør: Ulla Søe

Producer: Mette Mailand

Klipper: Camilla Ebling

TV: TV 2

Støttet af: Det Danske Filminstitut

Produktionsår: 2018