Klassekabalen


 

Klassekabalen (2016)

Dokumentarserien Klassekabalen følger en klasse fra midten af 5. klasse til midten af 6. klasse og handler om de sociale relationer, der er så uendeligt vigtige for målgruppen. Klassekabalen en unik fortælling, fordi serien er optaget over så lang tid og for første gang i mange år fortæller følsomme og dramatiske historier fra klasselivet, mens de sker.

For en 12-årig er klassen en af de vigtigste sociale arenaer overhovedet. Det kan være fantastisk at være en del af en klasse, men det kan også være svært at passe på fællesskabet og finde sin plads i en tid, hvor man prøver sig selv af og udvikler sig i egen retning.

De 8 piger og 15 drenge i 5. a på Rosenlundsskolen kæmper med de samme følelser og problematikker som i så mange andre klasser. Det handler bl.a. om at være udenfor fodboldfællesskabet, om at have kærestesorger, om at være bange for at miste sin bedste veninde, om at drenge og piger udvikler sig forskelligt og om ikke at føle sig respekteret. Men der er bestemt også gode tider i klassen. Eleverne oplever, at det nytter at arbejde med problemerne, og lejrturen bekræfter, at det er rigtig dejligt at være en del af en klasse, for man har det fantastisk godt, når man kommer hjem efter en god dag sammen. Faktisk er der rigtig mange nye glæder i de spirende pubertets-år, hvor stærke sammenhold og nye oplevelser med klassekammeraterne opstår midt i følelsen af at blive et mere selvstændigt individ.

Instruktør: Ulla Søe
Produktionsår: 2016
Producer: Mette Mailand
Klipper: Camilla Ebling
Fotografer: Anders Löfstedt, Thomas Larsen, Brian Curt Petersen, Fredrik Sundbye, Judy Wium
B-fotograf: Simon Dixgaard
Fotograf Intro: Martin Munch
Lydefterarbejde: GiLYD
Komponist: Flemming Nordkrog
Colorgrading: Kong Gulerod Film
DR Ultra Redaktør: Jonas Kryger Hansen
Produceret med støtte fra: Det Danske Filminstitut v. filmkonsulent Dorte Høeg Brask, Undervisningsministeriets udlodningsmidler.