Indiens Døtre


 

Indiens Døtre (2015)

Den prisvindende ‘Indiens døtre’ er historien om massevoldtægten og drabet på den 23-årige medicinstuderende Jyoti Singh. Drabet igangsatte store protester og en debat om kvinderettigheder, som ikke før var blevet diskuteret i den indiske offentlighed. egivenheder og omstændigheder fra de ni år, der er gået siden det skæbnesvangre efterår i 2007.

Indien er et af de lande i verden, hvor flest kvinder bliver voldtaget. Før i tiden holdt forældre overgreb skjult, fordi de var bange for, at deres datter ikke kunne blive gift, hvis historien kom offentligt frem. Men med Jyoti Singhs død er voldtægt ikke længere kun et skamfuldt anliggende for kvinder. Det er også blevet et politisk emne.

23-årige Jyoti Singh var på vej hjem i bus en tidlig aften efter et biografbesøg med en ven. De overfaldes af seks mænd bevæbnet med jernstænger. Jyoti massevoldtages og maltrakteres for til sidst at blive smidt nøgen på gaden. 13 dage senere dør hun af sine kvæstelser. For første gang i en dokumentarfilm fortæller Jyotis forældre og en af voldtægtsmændene om, hvad der skete, og hvorfor disse brutale voldtægter finder sted i Indien.

Filmen har blandt andet vundet en Peabody Award, The Scottish Film- and Television Award og Billed Bladets TV-Guld 2016.


Instruktør & producer:
Leslee Udwin
Producent: Assassins Film
Co-producent: Plus Pictures
Co-producer: Mette Heide
Klipper: Anuradha Singh
Spillelængde: 60 min.
Produceret for: BBC & DR
Premiere: 8. marts 2015